REGALIA

Regalia

Regalia is een uiterlijk teken van degenen die gemachtigd zijn ze te dragen. Bij de inheemse Amerikaanse stammen hebben deze kostuums en sieraden een diepe betekenis.

Vaak zijn ze indrukwekkend, vol symboliek die verwijst naar de banden met de geesten, goden en vooral de dieren. Sjamanen tooien zich met allerlei attributen die bezield zijn door natuurwezens waarnaar ze verwijzen. In vroegere tijden waren deze kostuums versierd met spiegels en koperen platen. De Afrikaanse sjamaan Credo Mutwa droeg bijvoorbeeld dagelijks zijn kostuums. Ik draag ze echter alleen tijdens mijn werk en ceremonies. Een lange medicijnrok is voor mij altijd een essentieel onderdeel om me te beschermen. Dit is van groot belang als je een healer bent of vergelijkbaar werk uitvoert. Zorg altijd voor bescherming; je kleding is een deel van je kracht, je wordt die kracht. Het is jouw expressie en energieveld. Het is aan jou en je hoeft echt niet jezelf te overladen met sieraden of koperen platen. De kleding die je kiest of zelf maakt, is een uitdrukking van wie jij bent. De rest is enkel opsmuk voor het ego.

Mijn regalia:

Alles wat ik nodig heb maak ik zelf. Of het nu gaat om kleding of sieraden, ik maak ze zelf voor dansen, ceremonies of andere gelegenheden. Als u geïnteresseerd bent in het maken van uw eigen regalia of wilt weten hoe dat moet, kunt u gerust contact opnemen.

Zie mijn foto’s voor een impressie.

GrandMotherBlackRaven / Ilona Roem ®