WIE BEN IK

Wie ben ik?

Mijn naam geboortenaam is Ilona Roem, en de betekenis daarvan is Draagster van het Licht of Fakkel. Namen hebben een grotere betekenis dan je misschien denkt. In de loop van de tijd hebben de namen minder betekenissen gekregen. De kinderen werden vernoemd naar familieleden, meestal omdat de verwachtingen groot waren dat je als grootouder of naaste familie vernoemd werd.

In de Indiaanse tradities was en is dat niet zo. Je krijgt of kreeg een naam die de sjamaan, de moeder, medicijnman/vrouw in visioen kreeg. Of een adelaar die vloog boven de plek waar het kindje werd/wordt geboren.

Mijn naam die ik in het dagelijkse leven gebruik werd door mijn moeder ‘gezien’. Zij was zeer helderziend. Zij was een afstammeling van de Mapuches, uit het noorden van Argentinië, maar, net als ik, in Nederland geboren. Zij heeft mij een harde leerschool laten doormaken, niet altijd gewaardeerd of prettig, maar in leven mijn gereedschap op mijn spiritueel pad.  Mijn leven is alles behalve gemakkelijk geweest en daarmee heb ik een enorme levenservaring opgebouwd. Mijn biologische vader was niet de man waar mijn moeder mee getrouwd mee was, in die tijd een schande. Als twee druppels water lijk ik op mijn vader ik heb meer weg van de Native American dan van een Nederlands meisje.

GrandMotherBlackRaven / Ilona Roem ®

Mijn vader was gelegerd in Nederland en werkte voor de NAVO als Remote Vieuwer. Leerde mijn moeder kennen en raakte zwanger. Mijn vader heeft dat nooit geweten dat hij een dochter had, pas na zijn stoffelijke dood. Toen hij aan mij verscheen kwam het hele verhaal en sindsdien is hij mijn leraar. Hij was een Cree chief van de tribe of the White Bears, zijn naam was John White Bear Wilson en geboren in Canada, Alberta. Hij gaf mijn Cree name: Running Horse. Deze naam gebruik ik alleen voor mezelf in ceremonie met de Canupa (heilige pijp).

Mijn andere naam die ik gebruik is Gogo (grootmoeder als sangoma, Zulu), Unchi Black Raven. Black Raven kreeg ik tijdens een visioen in het oude Joegoslavië, bij een inwijding van grootmoeder Sinti, een zigeunervrouw die mij zes jaar lang lessen en initiaties heeft gegeven. Haar echte naam was k nooit geweten maar zij heeft mijn leven gered. Mijn dank naar haar is groot.

Mijn Cree mijn naam betekent: Grandmother: Kominaw, Zwart: Kaskitiwenigwan, Raaf: Kakahkiw.

Ik ben een spiritueel leraar, medium, therapeut, Wisdom Keeper en Elder. Maak regalia voor mijn ceremonies, maar kan ook regalia maken op aanvraag. (zie regalia wat ik zoal maak).

Mijn reizen waren naar Amerika voor de dansen, ik ben ook een sundancer. Zuid-Afrika en Zimbabwe. In Zuid-Afrika geïnitieerd als sangoma. (zie sangoma). Noorwegen en IJsland voor de dansen en spirituele ervaringen. Ik ben een gezegend mens.

GrandMotherBlackRaven  / Ilona Roem  ®